Screenshot?

General discussion of iFamily for Leopard and Genealogy
Post Reply
chadant
Posts: 9
Joined: Wed Feb 25, 2009 1:02 am

Screenshot?

Post by chadant » Tue Jul 30, 2019 7:47 am

I have been trying to print a screenshot of a section of my ancestors. When I open the dialogue box I am given a choice of "diagram only" or "full page". When I click on the latter, a blank green screen is shown. When I scroll down, no data appear. When I click on "diagram only", a dialogue box gives a choice of where I want to save it, but no matter which location I choose, the result is always "save failed". I am running the latest version of iFamily on macOS Mojave 10.14.5. Suggestions?
Tony Chadwick
Family Names: Chadwick, Parnell, Turner, Edwards

NigelRichman
Posts: 232
Joined: Sun Oct 19, 2008 7:12 pm
Location: Cornwall, England

Re: Screenshot?

Post by NigelRichman » Tue Jul 30, 2019 12:49 pm

Hi Tony

Do you mean that you are using the macOS screenshot function to do this or something within iFamily?

I only have access to my laptop which is running Catalina at the moment so I cannot check it out.

Regards

Nigel

NigelRichman
Posts: 232
Joined: Sun Oct 19, 2008 7:12 pm
Location: Cornwall, England

Re: Screenshot?

Post by NigelRichman » Tue Jul 30, 2019 3:41 pm

Hi Tony,

I have just set up my laptop with Mojave on an external disk to try this.

I see that you were using the 'File... Screenshot the diagram' menu item within iFamily.

I tried it had had the same results so this is one for Warwick to add to his list of bugs for a future update.

Cheers,

Nigel

ps - You can use the built in macOS screenshot capability to capture the family tree as it is shown (CMD-Shift-4)

chadant
Posts: 9
Joined: Wed Feb 25, 2009 1:02 am

Re: Screenshot?

Post by chadant » Wed Jul 31, 2019 2:44 am

Hi Nigel, Thanks for that useful tip. And a belated thank-you for the advice on moving child (and descendants) to an earlier generation! Cheers! Tony
Tony Chadwick
Family Names: Chadwick, Parnell, Turner, Edwards

Post Reply